Er borrelt iets van binnen, voel jij het ook? Die drang, dat stemmetje dat nu nog geen naam heeft misschien….
Dat is hoe het meestal begint.
Als een onbestemd gevoel dat de baan die je hebt toch niet meer bij je past. Het gevoel dat je op een punt van balans opmaken bent aangekomen in je leven. Wat wil ik nu nog echt? Een stil weten dat je voor iets anders, iets groters, iets mooiers bent weggelegd. De neiging om in je vrije tijd mensen in je omgeving te helpen, gewoon omdat het goed voelt…

Carriéreswitch
Je wilt graag van betekenis zijn, voelen dat je van waarde bent. En voor je het weet denk je na over een carriéreswitch, al dan niet eerst nog naast je bestaande baan. Veel mensen vinden al die componenten terug in het beroep coach. Want er zijn oneindig veel soorten van coaching waar je uit kunt kiezen.

Wanneer je net bent als de meeste coaches, dan handel je vanuit de drijfveer om een ander verder vooruit te helpen, daar waar diegene het zelf niet (meer) kan. Er is geen grotere voldoening dan de wetenschap dat iemand als een veranderd, blijer mens bij jou de deur uitgaat. Ja toch? Dat is wat je dag ineens goed maakt, dat is wat maakt dat je iedere dag opnieuw er weer vol voor gaat! Waarom denk je dat er zo veel coaches zijn? Omdat zoveel mensen een groot en warm hart hebben. Omdat zoveel mensen een diep verlangen in zich dragen om iets te betekenen voor de ander. Dat is waarom ze coach worden.

Maar weet je hoeveel coaches er inmiddels zijn in Nederland?
Momenteel staan er bij de KvK ruim 63.000 coaches ingeschreven. Ja, je leest het goed, 63000 coaches, en iedere dag worden het er meer. Ben jij daar één van?

Sappelen
Voor veel (beginnende) coaches is het sappelen. Ondanks voldoende kennis en ervaring, netwerken en marketing, lukt het velen niet om een praktijk op te bouwen of er van rond te komen.
Totdat je gaat opvallen door je te onderscheiden!
Heb je daarvoor al eens overwogen om hypnose te leren? Hypnose is een prachtige aanvulling als je al coach bent. En als je nog geen coach bent kun je zelfs met de Hypnose Basis Opleiding meteen al van start gaan als zelfstandig ondernemer.

Hypnose maakt namelijk dat je je onderscheidt van al die andere grijze muizen. Je valt meteen op! En niet alleen dat, je werk wordt er nog boeiender van. Want hypnose is zo ontzettend veelzijdig toepasbaar.
Natuurlijk zijn er genoeg flauwe opmerkingen die je kunt verwachten, zoals vergeleken worden met Rasti Rostelli. Maar ik durf te wedden dat wanneer jij in een gezelschap noemt dat je hypnosecoach bent, of hypnotherapeut, dat alle aandacht voor jou is.

Mensen willen daar meer van weten. Het intrigeert ze, en ze vinden het opwindend en een beetje eng tegelijk. Maar vaak willen ze er meer van weten, want ze zoeken hulp. En met hypnose kun jij ze beter en sneller helpen dan met welke coachopleiding dan ook maar.

Fysieke opleiding is zó 1990
Tot op heden kon je hypnose alleen nog maar fysiek leren, in een groep op locatie. Maar we leven bijna in 2020 toch? Dus hoe achterhaald is dat!
Nu kun jij lekker vanuit je luie stoel leren voor hypnosecoach of hypnotherapeut, terwijl jij je intussen heel wat reistijd, reiskosten en overnachtingen bespaart. Je hoeft niet de deur uit met slecht weer, of met stralend zonnig weer in een zaaltje op ongemakkelijke stoelen te zitten. Nee, jij bepaalt waar en wanneer. Zelfs onder de kerstboom, of op je balkon of strand kun jij aan de studie. Lekker toch?
En er is echt maar 1 (ja heus waar!) online hypnose opleiding in Nederland., dus dat scheelt ook meteen weer zoeken.
In januari gaan de opleidingen weer van start. Iets om over na te denken. Hoe wil jij je nieuwe jaar van start gaan? Als coach nummer 63001? Of als Hypnotherapeut? Jij beslist. Hier op de site vind je meer informatie.