Wat is het eerste dat mensen roepen als je vertelt dat je hypnotherapeut of hypnosecoach bent en met hypnose mensen helpt? “O nee hoor! Net als die man op tv zeker, dan ga ik straks kwaken als een kikker! Mij niet gezien!”
Dat is wat mensen kennen van (toneel)hypnose. De eerste impuls is om hen dan op andere gedachten te willen brengen, echter vaak mislukt dat. Mensen kennen hypnose alleen als toneelvermaak en hebben een overtuiging gevormd. Ze staan niet echt open voor jouw goedbedoelde uitleg, en dat is helemaal prima. Want je hoeft niet iedereen te helpen.
Natuurlijk kun je gebruik maken van de lacherige sfeer die om hypnose hangt en uitleggen hoe mooi hypnose werkt en hoe snel je fantastische resultaten haalt.
Je hebt met hypnose sowieso altijd iets om over te praten in gezelschap, want mensen vinden het enorm intrigerend.
Wie echt geïnteresseerd is in de mogelijkheden van hypnose voor henzelf komt wel naar je toe. Gelukkig neemt het aantal mensen met positieve ervaringen met hypnose steeds meer toe, Dus je kunt steeds vaker op bijval reken onder je publiek.

Maar wat is showhypnose dan?

Showhypnose is heel iets anders dan de hypnose die wordt ingezet in een therapeutische sessie. Het is wel hypnose, dat wel. Maar het wordt puur en alleen ingezet voor het plezier, om het publiek te vermaken. Degenen die zich vrijwillig gemeld hebben voor dit experiment krijgen onder hypnose allerlei opdrachten om gekke dingen te doen om het publiek aan het lachen te maken.
Bij Online Hypnose Opleidingen willen we niemand vermaken, we willen iemand juist verder helpen, iemand beter maken. Het uitgangspunt en ook doel is om problemen en diepgewortelde overtuigingen te veranderen bij de mensen.

Is showhypnose doorgestoken kaart?

Nee, zeker niet. Showhypnose is ook wel degelijk hypnose, en is echt. De mensen op het podium zijn echt in hypnose, dit wordt niet gespeeld. Echter nogmaals, het is puur voor het vermaak, en de mensen die op het podium worden uitgenodigd zijn al in voor een “dolletje”. Ze weten voordat ze naar zo’n show gaan al dat ze iets leuks gaan doen.
En die mensen die ‘ja’ zeggen op de vraag op dat podium te komen die weten al dat ze gekke dingen kunnen gaan doen, die ze normaal thuis en op straat nooit zouden doen. En daar zijn ze okee mee.
De hypnotiseur op het toneel bespeelt zowel het publiek als de mensen op het toneel, dat is wat het boeiend maakt om naar de show te kijken. Maar het is duidelijk een heel andere toepassing van hypnose.
De hypnosetechnieken die je bij ons leert zijn erop gericht om mensen te helpen, om contact te leggen met, en te spreken met het onderbewustzijn van de mensen. Want het onderbewustzijn heeft namelijk al alle tools en alle kennis die benodigd is. Het eigen onderbewustzijn kan namelijk al eenvoudig vanuit zichzelf helpen. Het werkt supersnel en bijzonder effectief.

Hypnose is bij ons dus niet voor het vermaak

Natuurlijk wordt er ook veel gelachen, vaak en veel zelfs. Want humor is onmisbaar. Maar uiteindelijk gaat het wel om het hogere doel: degene in jouw stoel serieus te nemen en verder te helpen.

Nu ben ik heel benieuwd wat het lezen van dit blog je heeft gebracht. Ben je zelf wel eens in hypnose geweest? Hoe was jouw ervaring? Laat het weten in een reactie.

Liefs,
Tanja

 

 

Bron foto: hypnotistjimmyg.com