Hartje winter en mensen staan met handschoenen, mutsen en sjaals in een rij tot ver op straat, ver buiten de ijssalon. Je zou denken dat het een grap is, maar het is echt waar. Ook ik sta regelmatig in die rij. Waarom? Omdat dit het allerfijnste ijs is, waar je altijd wel trek in hebt en graag even voor wilt wachten. Ja, ook in de kou in de winter! En dat niet alleen nu, maar al vele jaren lang. Zelf stond ik hier ruim 25 jaar geleden ook al in de rij.

De jonge Italiaan Antonio Talamini was nog geen 16 jaar toen hij als enige in het gezin zijn familie en vaderland verliet en vertrok naar het buitenland. Alles wat hij meenam was zijn moed, werklust en zijn kennis van hoe je ijs moest maken. Na enig omzwerven belandde hij uiteindelijk in de Friese hoofdstad Leeuwarden, waar hij uiteindelijk een ijsfabriek oprichtte, tezamen met nog drie andere Italianen. Hun ijs verkochten ze via een aantal zelfgemaakte ijscokarren langs de straat.

Eigen salon
Na een aantal jaren gaat Antonio alleen verder met de ijsfabriek, vond zijn liefde en trouwde. Na de oorlog werd hij eigenaar van een pakhuis en begon er zijn eigen ijssalon. Het pand werd ooit uitgeroepen tot het lelijkste gebouw van Leeuwarden.
Maar Antonio wist van zijn ijssalon een succes te maken. Hij paste zijn Italiaanse ijsrecept aan op de smaak van het Friese volk en groeide uit tot een fenomeen.
Inmiddels is de ijssalon La Venezia een begrip en hebben zijn kinderen het stokje overgenomen.
Wanneer je ooit in Leeuwarden komt raad ik je dan ook echt aan om hier een ijsje te gaan eten. Zodat je dit met eigen ogen kunt ervaren en natuurlijk zelf kunt proeven van dit heerlijke ijs.

Wat was het geheim van Antonio?
Dit prachtige verhaal toont aan dat je vanuit het niets, met de juiste mindset en doorzettingsvermogen van niets tot een succes kunt gaan. En dat je je dient te onderscheiden van je concurrenten.
Want waarom is dit ijs dan zo speciaal? Dat komt omdat Antonio natuurlijk authentieke recepten had, maar ook en vooral, omdat hij zijn aanbod aanpaste op de vraag. Hij paste zijn recepten aan op de smaak van de friezen. Hij durfde een gok te nemen, en dit ook uit te voeren. Daarmee onderscheidde hij zich van al die eenheidsworsten in de commercie, want ijssalons zijn er meer dan genoeg.

Hetzelfde mocht ik ook ervaren toen ik startte als afslankcoach. Werklust, moed en kennis had ik genoeg. Echter, klanten kwamen er niet. Althans, niet genoeg. Ondanks dat ik me het snot voor de ogen werkte en veel deed aan netwerken en marketing, kreeg ik de boel niet op de rit. Logisch weet ik achteraf, want ik was niet onderscheidend genoeg.

Want weet je hoeveel coaches er inmiddels zijn in Nederland?
Momenteel staan er bij de KvK ruim 63.000 coaches ingeschreven. Ja, je leest het goed, 63000 coaches, en iedere dag worden het er meer.
Ik was daar destijds één van. Jij nu ook nog misschien?

Sappelen
Voor veel (beginnende) coaches is het sappelen. Herken je dat {relation.firstName}? Ondanks voldoende kennis en ervaring, netwerken en marketing, lukt het velen niet om een praktijk op te bouwen of er van rond te komen. Ik weet nog heel goed hoe ik me destijds voelde, hoe ik me voelde falen en me diep van binnen schaamde voor wat (ik dacht dat) het oordeel van mijn omgeving zou zijn.
Totdat ik net als Antonio ging opvallen door me te onderscheiden!

Mijn keerpunt kwam toen ik met hypnose ging werken. Ik was opeens niet meer één van de zovele afslankcoaches, maar had met de hypnose maagband ook nog eens een supermooie extra manier in handen om mensen echt met succes van hun kilo’s en eetproblemen af te helpen.
Dus daarmee sloeg ik twee vliegen in 1 klap. Ik had een ander, onderscheidend imago, en veel betere en snellere resultaten.

Met hypnose kun je je naast overgewicht, in vele andere richtingen onderscheiden. Specialisaties zogezegd. Bijvoorbeeld in pijnmanagement, kinderhypnose, stoppen met roken, angsten en fobieën, rouwverwerking, en meer.
Al deze specialisaties kun je bij ons online leren!

Overweeg jij misschien ook om hypnose te leren? Hypnose is een prachtige aanvulling als je al coach bent. En als je nog geen coach bent kun je zelfs met de Hypnose Basis Opleiding meteen al van start gaan als zelfstandig ondernemer.
Hypnose maakt namelijk dat je je onderscheidt van al die andere grijze muizen. Je valt meteen op! En niet alleen dat, je werk wordt er nog boeiender van. Want hypnose is zo ontzettend veelzijdig toepasbaar.

Fysieke opleiding is zó 1990
Tot op heden kon je hypnose alleen nog maar fysiek leren, in een groep op locatie. Maar we leven in 2020 toch? Dus hoe achterhaald is dat!
Nu kun jij lekker vanuit je luie stoel leren voor hypnosecoach of hypnotherapeut, terwijl jij je intussen heel wat reistijd, reiskosten en overnachtingen bespaart. Je hoeft niet de deur uit met slecht weer, of met stralend zonnig weer in een zaaltje op ongemakkelijke stoelen te zitten. Nee, jij bepaalt waar en wanneer. Zelfs onder de kerstboom, of op je balkon of strand kun jij aan de studie. Lekker toch?
En er is echt maar 1 (ja heus waar!) online hypnose opleiding in Nederland., dus dat scheelt ook meteen weer zoeken.
In maart gaan de opleidingen weer van start. Iets om over na te denken. Hoe wil jij je nieuwe jaar van start gaan? Als coach nummer 63001? Of als Hypnotherapeut? Jij beslist. Hier op de site vind je meer informatie.

Ik ben heel benieuwd wat dit mooie levensverhaal met je doet. Heeft het je nieuwe inzichten opgeleverd? Zie je dingen nu anders, en voel je dat je iets anders wilt gaan doen?

Deel je reactie met me.