Iedere dag waren we samen. De eerste die ik zag als ik mijn ogen open deed was jij. We zaten samen aan tafel, op de bank… Onafscheidelijk waren we.
Je vertelde me wat ik het beste kon doen, en wat beter niet. Je gaf me raad en week nooit van mijn zijde. Jij deed het woord en ik luisterde. Ik vertrouwde op je, had niet in de gaten dat je tegen me loog.

Ik wist dat je niet goed voor me was, maar toch won je iedere keer. Met je overtuigende woorden, je vasthoudendheid.
Veel kansen heb ik laten gaan door jou, veel mensen niet toegelaten in mijn leven.
Je leek een vriend maar je was mijn grootste vijand.

Dus, mijn beste Bange Onzekerheid, ik heb je laten gaan. En dat was de beste dag van mijn leven. Ik ontdekte hoe anders en beter het leven is zonder jou. Ik leerde dat ik zoveel in me had en meer en meer te vertrouwen op mijn steeds sterker wordende zelf.

Hoe dat veranderde? Met kleine stapjes en gewoon te durven. Hypnose speelde daarbij een grote rol.

Het maakte dat ik het verleden los kon laten en de bezem door mijn overtuigingen kon halen. En dat werkte zo wonderlijk dat ik besloot om anderen te gaan helpen met hypnose.
Al jaren inmiddels is Hypnose mijn nieuwe liefde, zou je kunnen zeggen. Met haar milde aanpak en krachtige zachtheid verwondert ze mij nog iedere dag opnieuw.

Was ik dan de enige die zo in de ban was van Bange Onzekerheid? Nee zeker niet. De wereld zit vol met mensen als ik toen was, met “vrienden” als Angst en Onzekerheid.
Weet dat die niet eeuwig bij je hoeven te blijven en dat je ze kunt overwinnen.
Of dat je anderen kunt helpen ze te overwinnen. Sneller dan met eindeloze praatsessies.

Herken je iets in mijn verhaal? Laat het me weten in een reactie.

#transformatie #mindset #warezelf #geluk