“Ik heb hoogtevrees. Ik ben bang voor hoogtes, Zoals een flatgebouw, of op een galerij van een flat. O ja, en ook voor de lift, en voor vliegen. Mijn man wil graag op vliegvakantie, maar mij krijg je echt niet in een vliegtuig!”
Eigenlijk kwam ze om af te vallen, maar bij mij in de praktijk gaat afvallen bijna nooit over eten, maar vooral over wat je allemaal “opvreet”.
En deze dame had dus angsten, heel veel, want gaandeweg het gesprek kwamen er steeds meer bij.
 

Het mooiste om te doen

Angsten zijn supermooi en dankbaar om te doen met hypnose, omdat het zo snel en effectief werkt. Vaak is één sessie al voldoende.
Dus ik legde haar uit dat er iets aan haar angsten gedaan kon worden, en vroeg naar de oorsprong van haar angsten. Maar die wist ze niet. Het begon met een “kleine” angst en gaandeweg waren dat er steeds meer geworden.
En dat is iets wat je vaak ziet bij angsten. Ze groeien in de loop der tijd, en ze clusteren ook. Dat wil zeggen, dat wanneer iemand komt met een angst dat diegene vaak ook meer angsten heeft. Een angst komt niet vaak alleen.
Met de methode die ik hiervoor toepas, kun je niet alleen die ene, maar ål die angsten in één keer aanpakken.
 
Na het in kaart brengen van de situatie bracht ik haar in een diepe hypnose, maar zelfs daar speelde haar angst haar nog parten. Want veel mensen houden van de zee, dus in een begeleide fantasie om goed te kunnen ontspannen, neem ik ze wel eens mee naar een fijn strand. Maar toen ik deze mevrouw suggereerde dat ze bij de zee was raakte ze bijna in paniek, want ze bleek ook nog bang voor water.
Dus paste ik mijn suggesties aan en kon vervolgens een heel impactvolle sessie met haar hebben.
 

Een nieuw leven

Het resultaat aan het eind van deze sessie was dat deze vrouw, die dus bijna 60 jaar geplaagd werd door allerlei angsten, de deur uit ging zonder al die angsten.
Ze kon het zelf niet geloven. Maar we konden meteen de proef op de som nemen, want ik stelde haar voor om de lift te nemen naar beneden. Dit was echt ondenkbaar voorheen. Ietwat aarzelend stapte ze met me de lift in om vol verwondering te ontdekken dat het haar niets deed! Ze verwachtte een paniekgevoel, maar dat bleef uit. De verwondering, die plaatsmaakte voor blijdschap op haar gezicht was onbetaalbaar.
 
Dat zijn de momenten die voor mij als hypnotherapeut goud waard zijn. Onderdeel te mogen zijn van hoe iemands leven totaal transformeert van een gevangene van allemaal angsten naar een vrij persoon.
De sessie daarop vertelde ze vol enthousiasme hoe haar leven veranderd was sindsdien, en dat er nu zelfs een vliegvakantie geboekt was. Zij blij, man blij, iedereen blij.
 

Anders dan gewone coaching

Had ik dit resultaat met louter coaching zo snel kunnen bereiken? No way. Sowieso niet in 1 sessie, en al helemaal niet zonder er over te hoeven praten. Want ze hoefde niet aan mij te vertellen hoe het allemaal zo gekomen was, wat er allemaal gebeurd was in haar verleden, enzovoort. Hoe comfortabel is dat voor iemand die al overal, telkens opnieuw haar of zijn verhaal heeft moeten vertellen?
Dat is het mooie van hypnose, het gaat snel naar de kern en pakt het probleem aan van binnen naar buiten. En dat effect werkt een leven lang.
 
Wil jij ook leren hoe je anderen voorgoed van angsten af kunt helpen? Of van roken, van overgewicht, pijn en nog heel veel meer? Kijk dan hier voor de opleidingen en startdatum