Ik werd er een beetje ongemakkelijk van.
Gedurende de hele sessie leek ze een beetje ongedurig, en kwam hetgeen wat ik haar wilde meegeven niet echt binnen, had ik het idee. Ze keek me alleen maar de hele tijd strak aan met een blik die ik niet kon thuisbrengen.

Het was de derde sessie met deze cliënt.
De keren daarvoor hadden we hypnose gedaan, en deze cliënt ging vanaf het eerste moment heel diep in hypnose. Dat was fijn voor mij als hypnotherapeut, want het koste me weinig inspanning om haar in hypnose te krijgen, en zij ervaarde het als super ontspannend en had bovendien veel baat bij de hypnose.
Daarnaast was het ook nog een heel spontane vrouw met een heerlijk gevoel voor humor, dus de sessies waren echt geen straf.
Dus dat ze nu zo ongebruikelijk reageerde verwonderde mij.

Omdat ik echt niet kon plaatsen wat er aan de hand kon zijn besloot ik het haar uiteindelijk op de man af te vragen.
“Is er iets misschien? Je lijkt een beetje afwezig” opperde ik voorzichtig.
Ze keek me even verrast aan en barstte toen in schaterlachen uit.
“O, hahaha, sorry! Ja dat klopt. Ik luisterde niet echt want ik kan me echt zo slecht concentreren op wat je zegt. Ik heb het zo ontzettend druk gehad deze week, en zoveel aan mijn hoofd, dus ik zat van binnen steeds maar te denken: Schiet nou maar op met je verhaal, want ik wil die hypnose! Ik word daar zo heerlijk rustig van, het is net een minivakantie.”

Samen hebben we er smakelijk om gelachen.
En natuurlijk heb ik haar niet langer laten wachten op die heerlijke hypnose. Nog lang nadat ze al weer vertrokken was heb ik er nog om geglimlacht.

Hoe lijkt het jou om te werken met hypnose? Wil jij ook zulke mooie ervaringen meemaken? Kijk hier even wanneer de eerstvolgende opleiding weer begint en schrijf je in!