Momenteel werk ik veel met mensen die in de zorg werken. Het zal je niet verbazen dat er nu veel zorgwerkers zijn die het water zo’n beetje aan de lippen staat. De druk in de zorg is enorm. Dat was het al, maar nu werkt de Coronacrisis als een soort van vergrootglas. Alles wordt groter. Cliënten snappen er niets van waarom ze binnen moeten blijven, waarom er niemand komt. Dus de druk op de werkvloer loopt op, en daarmee de incidenten die gepaard gaan met agressie.

Snelkookpan

Wat veel collega’s niet van elkaar weten is dat thuis vaak ook niet alles soepeltjes loopt. Een schrijnend voorbeeld was het incident dat recent in het nieuws was. Een docente die voor de camera een videoles gaf en slachtoffer werd van huiselijk geweld. Voor de ogen van de leerlingetjes. Dit is misschien wel een extreem voorbeeld, maar het geeft wel aan dat er achter de schermen meestal ook nog van alles speelt. Dus in plaats van dat het thuis een kalmerende omgeving zou moeten zijn, is de snelkookpan vaak ook daar tot een kookpunt gekomen.
Maar…kop d’r voor en schouders eronder, dat is vaak de mentaliteit. Met een smile en een masker proberen de kar op de rails te houden.
Niet toegeven aan het eigen stille verdriet, maar nog maar wat meer Duck tape om de ziel wikkelen. In mijn praktijk bestaat 90% van de vraagstukken uit zich sterk houden, op hun tandvlees lopen en dit met niemand kunnen of willen delen. Op den duur ontaardt dit in allerlei lichamelijke en/of psychische klachten.

Coaching alleen is niet voldoende

In dit soort gevallen ervaar ik dat coaching alleen vaak niet toereikend is. Op rationeel niveau begrijpen deze ervaren mensen exact waaraan het schort, maar ze zijn niet meer bij machte, hebben absoluut geen energie meer om die inzichten in de praktijk te brengen. Dan is hypnose echt verreweg de enige manier om resultaat mee te boeken.
Voor mijn cliënt is het een verademing om even intens diep te ontspannen. En binnen die hypnose ballast los te laten en belemmerende overtuigingen te transformeren zodat ze weer verder kunnen. Daarin zit voor mij de voldoening. En ik kan me voorstellen dat dat voor jou ook zo zou kunnen zijn. Het besef dat ik iemand wezenlijk verder heb kunnen helpen waar diegene met “gewone” coaching of therapie vastliep. Ik heb zelf jarenlang gewerkt als coach, maar sinds ik hypnose heb toegevoegd aan mijn gereedschapskist, heb ik mijn clienten zo veel meer te bieden. En dat zorgde er voor dat ik niet alleen mijn clienten met veel meer impact kon helpen, maar dat ik zelf er ook stiekem mee geholpen werd. Want ik bereikte veel meer resultaat in kortere tijd. Dat maakte dat mijn klantenbestand  groeide, en ook mijn zelfvertrouwen. Zo kreeg alles een positieve wending zou je kunnen zeggen. En dat zonder dat ik er echt moeite voor hoefde te doen, zoals ik voorheen wel moest. Soms moet je gewoon beseffen dat je niet moet wachten en twijfelen, maar gewoon moet beginnen, ook al lijkt dat eng en onzeker. Alles begint nog altijd met die eerste ene stap.

Ik vraag me nu af, hoe is het voor jou? Roept dit een reactie bij je op? Heeft dit blog je iets gebracht? Laat het me weten in een reactie.

Heb een mooie dag vandaag.