Hypnose vind je overal. Ook al denk je misschien van niet. Maar zoals Cruijff al zei, “Je snapt het pas als je het begrijpt”. Alle ideeën die je hebt zijn op enig moment in je hoofd gekomen door je omgeving. Dat begon met je ouders, en toen kwamen daar nog je familie, vrienden, school, (social)media, en ga zo maar door bij. En iedereen vertelt je iets. En die boodschap wordt er net zo vaak ingedreund totdat het je eigen overtuiging is geworden.
Is jou altijd verteld dat je het toch niet kunt, dat je niet de moeite waard bent? Dan geloof je dat. En daarmee ben je dus gehypnotiseerd. De verkeerde kant op weliswaar, maar toch.
Zo worden onze meningen gevormd. Heel veel mensen en ondernemers die ik ken hebben vooroordelen over hypnose. Omdat ze gehypnotiseerd zijn. Omdat iets of iemand hen heeft overtuigd dat hypnose slecht is, en eng en raar. Dus als je hypnose kiest weet dan dat je tegen vooroordelen aan zult lopen.

De meeste mensen zijn vermijders

Veel mensen baseren hun keuzes op geliefd willen zijn, er bij willen horen en aardig gevonden worden. Herken jij dat ook? Ik zeker, vertel mij wat want ik ben de jongste van 5, waaronder 3 zussen. Daar werd heel wat af geruzied vroeger kan ik je vertellen. Als jongste probeerde ik daar tussendoor te schipperen om dat vervelende gevoel van onenigheid te vermijden. Dus ik ken het wel.
Maar als je een goede hypnotherapeut wilt worden of zijn, dan zul je ergens voor moeten gaan staan. Je moet ruggengraat hebben voor de meningen van anderen en je zult de meesmuilende commentaren van vrienden en familie het hoofd moeten bieden. “Hypnose? O jakkes nee, mij niet gezien hoor!” En ook honderd keer dezelfde flauwe grapjes aanhoren: “Ga ik nu zometeen kwaken als een kikker?”
Maar weet je? Het is het allemaal meer dan waard! Vanaf het moment dat ik verslingerd raakte aan hypnose, zag ik en ervaarde ik de immense voordelen. Dat ontstond toen ikzelf van jarenlange loodzware ballast werd verlost door hypnose, waar ik met geen enkele praatsessie resultaat mee had bereikt. En in slechts één enkele hypnose sessie was ik ervan bevrijd. Wat een waanzinnige gewaarwording was dat. Ik kon het eerst gewoon niet geloven, dacht dat het de volgende dag wel weer terug zou zijn, die steen op mijn borst. Maar nee, een dag later was het nog steeds weg, en een week later ook, en een maand later…tot op de dag van vandaag. Dat was mijn bevestiging. En dit is wat ik keer op keer ook zelf steeds weer bij anderen, cliënten mocht zien gebeuren. Kun je je voorstellen hoe een kik dat geeft?

Weerstand

Maar wanneer je met hypnose werkt is er een hoop weerstand waar je doorheen moet. Daarom is werken met hypnose ook niet voor pleasers, voor “middenwegbewandelaars” en voor grijze muizen. Het is voor mensen die ergens voor staan, die hypnose als een beroep, een professie zien, die beslissingen durven nemen, en die tegen een stootje kunnen als de publieke opinie, of je partner/familie het niet met je eens is over wat je met/voor hypnose doet.

Hoe is dat voor jou? Ontwijk jij confrontaties om anderen te pleasen? Of ben je ervan overtuigd dat je de wereld iets moois te bieden hebt, no matter what?
Deel het met me in een reactie.

Heb een mooie dag vandaag.

Liefs,
Tanja