Wat er gebeurde op de verjaardag van een klein meisje tijdens Corona

Deze week had ik zo’n leuke ervaring met een cliënt die ik heel graag met je wil delen.
Een fantastisch leuke vrouw werd onlangs cliënt bij mij voor moeiteloos afvallen met hypnose. Een vrolijke, stoere, sterke dame, moeder van een paar prachtige dochters. Ze had gedurende heel haar leven al ontelbare afslankprogramma’s en diëten gevolgd, alles al geprobeerd om gewicht kwijt te raken, echter zonder succes. Het lag niet aan wilskracht en inzet, want dat had ze meer dan voldoende.

Ze ging bij mij van start en vol enthousiasme paste ze alles toe wat ze bij mij leerde. We gingen aan de slag met het opruimen van belemmerende overtuigingen en het weggooien van “oude shit” met hypnose. Ze leerde om weer te genieten van alles te mogen eten en viel af zonder te hoeven te diëten. Je kunt je voorstellen hoe gelukkig ze daarvan werd. Ze kan nu alles eten en moeiteloos eten afslaan zonder dat het haar een vervelend gevoel bezorgt.
En tijdens onze derde sessie vertelde ze me het volgende.

Jarig Jetje

Haar dochtertje zou tien jaar worden, maar vanwege Corona kon er geen feestje gegeven worden. Niet leuk natuurlijk voor een meisje van die leeftijd. Dus om die dag toch wat feestelijks te doen mocht ze kiezen welke taart ze gingen bakken. Aardbei, of chocola, of kwark. Maar ja, kiezen uit zoveel lekkers is moeilijk.
Dus besloot mijn cliënt: “Weet je wat? We bakken ze gewoon alle drie!” Want ja, ze mag alles eten volgens het programma, dus ook taart.
Dus zo gezegd, zo gedaan. Er werden drie heerlijke taarten gebakken. En ze aten er allemaal heerlijk een stuk van. Voor haar man werd er nog een stuk in de koelkast achteruitgezet.
Natuurlijk was 3 taarten veel te veel voor die paar personen. Maar in plaats van al deze taarten dagenlang in de koelkast te houden en zelf allemaal op te eten, koos ze nu voor een heel andere aanpak.
Ze sneed alle taarten in punten, deed die op een bordje met een briefje erbij “Wie jarig is….” en liet haar dochter daarmee langs alle buren gaan om hen te trakteren op een lekker stuk eigen gebakken taart.

Wat er toen gebeurde….

Haar dochter kreeg de leukste reacties van de buren. Ze vonden het allemaal prachtig dat het meisje langs de deur kwam met het zelfgebakken lekkers. Ze namen het lekkere stuk taart graag aan. In deze sombere en vaak eenzame tijd was dit onverwacht een klein beetje geluk in hun dag.
Maar het mooie was, dat er gedurende de hele dag steeds met tussenpozen aangebeld werd, en er allemaal cadeautjes aan de deurkruk van de voordeur gehangen werden door de hele buurt. Omdat ze het zo ontzettend leuk hadden gevonden onverwacht getrakteerd te worden, en het meisje graag een cadeautje wilden geven.
Het meisje had de dag van haar leven! ’s Avonds zei ze tegen haar moeder: ”Mam dit was de mooiste verjaardag die ik ooit gehad heb.”

Zo mooi kan het effect van afvallen met hypnose werken. Doordat het van binnenuit aangedreven wordt, verdwijnen de gevoelens van buitenstaander zijn, of iets moeten missen of niet mogen als sneeuw voor de zon. Daardoor kon deze prachtige vrouw de taart moeiteloos laten staan, ook al mocht ze die wel hebben. Ze mocht het wel, maar ze hoefde het niet. Omdat ze nu die innerlijke worsteling die altijd zoveel energie heeft gekost niet meer heeft. Eten is weer leuk geworden. Dit is het effect van (moeiteloos) afvallen in Coronatijd op mijn cliënt, en daarmee op haar gezin en haar hele omgeving. Afvallen gaat nooit over 1 persoon. Het betreft ook alle mensen in de directe omgeving. Kinderen, partners, familie, werk enzovoort.

Wat een prachtig en inspirerend verhaal, vind je niet? Sinds ik met hypnose werk hoor ik met regelmaat dit soort verhalen in mijn praktijk. En daar geniet ik iedere keer weer van.
Succes is niet heel veel geld verdienen, maar heel veel mensen gelukkig maken in je werk. Inclusief jezelf. Reageer met Yes als jij dit ook vindt.