“Op dat moment ging ze haar eigen ding doen en ging het niet zoals ik het gedacht had. Ik raakte bijna in paniek, maar gelukkig bleef ik rustig en ging het achteraf juist heel goed.”  Enthousiast en met rode wangen van de opwinding vertelde een van de studenten over haar sessie tijdens de wekelijkse coachcall. Iedere week komt de groep deelnemers online bij elkaar om hun casussen te delen, vragen te stellen en te oefenen. En naarmate de opleiding vordert worden de coachcalls steeds dynamischer en leuker.

Deze student had een ogenschijnlijk eenvoudige vraag van een cliënt, maar gedurende haar sessie bleek het een complexe en delicate situatie te zijn waarin ze heel zorgvuldig en vindingrijk te werk moest gaan. Binnen de hypnosesessie leidde zij haar cliënt door het proces. Echter deze zette haar hierin voor allerlei onverwachte obstakels. Want één ding kun je namelijk altijd verwachten en dat is onverwachte omstandigheden. Je werkt nu eenmaal met mensen en met het onderbewuste, en dan kom je soms voor interessante dilemma’s te staan. Zo ook in dit geval.

Mijn student begon met het RTS (reality transformation system). Dit is een heel mooie tool waarmee je letterlijk alle kanten op kunt. Het geeft je namelijk enorm veel ruimte om aan te sluiten op je cliënt en diens fantasie, en daarbij ook gebruik te maken van je eigen creativiteit. Samen met je cliënt schrijf je als het ware het verhaal terwijl je er middenin zit. Alleen aan jou als hypnotherapeut daarbij de taak om naar een gelukkig einde van het verhaal te sturen. Daar moet je kennis voor hebben en inzicht.
Dat is waarin de wekelijkse coachcalls voorzien. Er worden namelijk iedere keer casussen uit de praktijk behandeld. Daar komt heel vaak in terug hoe iemand bij je komt met een bepaalde vraag die later totaal anders blijkt te zijn. Of dat er in een sessie een heel andere weg ingeslagen wordt dan van tevoren werd gepland. Omdat jouw cliënt niet standaard is. Dus dat is precies wat ze leren in de opleiding en in de wekelijkse meetings. Voorbereid zijn op alles en ieder vraagstuk het hoofd kunnen bieden.

Dus deze student zat met rode koontjes enthousiast te vertellen hoe ze met het zweet in haar handen zat, hoe ze keer op keer van koers moest veranderen en hoe ze uiteindelijk op een prachtig resultaat uitkwam met haar cliënt. Ook door er naar eigen inzicht energetische componenten bij in te zetten. Petje af voor haar. Ook de anderen komen met soortgelijke ervaringen en indrukwekkende verhalen. Een ander groepslid heeft in zeer korte tijd al 50 sessies gedaan, omdat ze dit als haar missie ziet, anderen helpen en hier haar business van maken. Zo mooi om te zien hoe zij in korte tijd een echte professional is geworden. En weer een ander heeft een heel mooi hypnose event georganiseerd voor een groep. Wauw! Ze steken elkaar aan in hun enthousiasme en dat heeft een hypnotische werking.. Met diepe bewondering, en ook trots beluister ik hun verhalen.

Dit is precies het doel van onze opleiding! Anderen verder helpen op een manier die optimaal aansluit bij de cliënt. Dus ik ben blij en trots als een moeder op haar kinderen. Want er komt nu een groep hele bekwame hypnotherapeuten aan die prachtige dingen gaan realiseren voor deze wereld. Stuk voor stuk pareltjes.
Hoe zou het zijn als jij anderen zo mooi zou kunnen helpen om hun leven drastisch te verbeteren? Hen te helpen met hypnotherapie? In juli kun je je in een week laten opleiden tot energetisch hypnosecoach. Een hele fijne opleiding verpakt in een vakantiejasje. Want je bent er een week lang helemaal uit in een compleet verzorgd luxe verblijf, dompelt je onder in energetische hypnose en krijgt les van de beste hypnotherapeut in dit vakgebied. Je komt er als herboren weer uit met een prachtige ervaring én erkend diploma.