Wat levert werken met hypnose nou eigenlijk op? Waarom zou ik mijn kostbare centjes besteden aan een hypnose opleiding? Deze week vroeg iemand in een adviesgesprek mij deze vraag. Ze vroeg me wat werken met hypnose nou eigenlijk zou opleveren voor haar als ze hiervan haar beroep zou maken. Voor mij is dit inmiddels al zo logisch omdat het voor mij al jaren realiteit is. Maar ik had niet in de gaten dat het antwoord op deze vraag voor een ander niet helder is. Misschien herken je dat wel, dat je zelf ergens helemaal in zit en dat je er dan vanuit gaat dat de ander dit ook allemaal weet. Dan kan het zelfs gebeuren dat de ander er helemaal niets van weet. Niet handig.

In dit geval bleek dus dat werken met hypnose blijkbaar toch veel vragen oproept. Ik heb ervaren dat hypnose op meerdere vlakken waardevol is gebleken. Ik deel met je de belangrijkste voordelen voor mij – dus deze keer niet voor de cliënt- van werken met hypnose. Misschien kun je uit mijn ervaringen inspiratie opdoen om voor jezelf een keuze te maken.

Wat heeft hypnosewerk me opgeleverd:

  • Sowieso een gevoel van voldoening en zelfs trots. Ik had namelijk nooit gedacht dat ik “slim” genoeg zou zijn om zo’n opleiding te kunnen volbrengen. Maar achteraf viel het me enorm mee, sterker nog, het was makkelijker dan ik dacht en het bleek me op het lijf geschreven.
  • Het stoppen met mijn betaalde baan en ondernemer worden leverde me meer vrijheid in mijn planning. Dit was met mijn gezin wel een stuk relaxter.
  • Meer werkgeluk. Ik werk met de leukste klanten. Iedere keer als ik een cliënt terug zag en de positieve ervaringen hoorde groeide mijn zelfvertrouwen steeds een beetje meer.
  • Doordat mijn zelfvertrouwen toenam, zat ik lekkerder in mijn vel. Mijn gezin merkte dat natuurlijk ook.
  • Mijn inkomen nam ook toe. In mijn betaalde baan verdiende ik als filiaalmanager € 9,50 per uur. Nu een veelvoud daarvan, met daarbij ook nog eens veel meer plezier en voldoening.
  • En verwondering Geen dag is hetzelfde als je met hypnose werkt. Nog iedere dag ben ik verwonderd over hoe veelzijdig, zacht en toch krachtig hypnose werkt.