Als het ging over je droomleven leiden dan was ik altijd erg sceptisch. Eerlijk gezegd wilde ik het niet geloven. Voor mij leek het in ieder geval te mooi om waar te zijn.

In die tijd was ik ook niet echt een levensgenieter. Ik was niet blij met mezelf, mijn werk en mijn leven, dus tja, verander dat dan maar eens in “mijn droomleven”.

Maar gaandeweg zijn mijn inzichten en daarmee mijn leven danig veranderd. Ik veranderde mijn mindset langzaam maar zeker. En dat was niet eenvoudig want ik heb me jaren heerlijk gewenteld in de slachtofferrol! Maar ik kreeg en greep een aantal kansen, stapte uit mijn comfortzone, meerdere keren. Ik ging op mijn gezicht, ook meerdere keren, maar ik stond iedere keer weer op, klopte het stof af en ging weer verder. ietwat mank en gehavend weliswaar, maar wel verder.

En als gevolg daarvan stuurde het leven me de juiste mensen en gelegenheden op het juiste moment op mijn pad.

Was het eenvoudig? Zeker niet.
Was het de moeite waard? Absoluut!
Van een timide onzeker meisje bloeide ik pas op late leeftijd op naar zelfbewuste zakenvrouw met meerdere gezonde en succesvolle ondernemingen.

De ontwikkeling van meer dan 20 jaar werknemer naar zelfstandig ondernemer ging niet van een leien dakje. Ik moest eerst mijn eigen draken bevechten in mijn eigen hoofd voor ik van “bedrijfje ” (Zo noemde ik het, en o wat hoor ik toch nog veel beginnende ondernemers dit ook zeggen over hun onderneming) naar serieuze business doorgroeide.
Maar man, man, man wat heeft het me veel opgeleverd. En ik leer nog steeds, iedere dag opnieuw, samen met en door de beste en mooiste ondernemers die ik inmiddels om mij heen heb verzameld.

Inmiddels leef ik toch echt mijn droomleven.
Geen lui leventje, maar dat zou ik ook nooit willen. Maar ik leef in vrijheid in álle opzichten. Ik geniet van iedere dag, woon op de fijnste plek in het fijnste huis, werk wanneer, waar en met wie ik wens, en weet me omringd door de mooiste dierbaarste mensen. Zo had ik me mijn droomleven voorgesteld.

Daarvoor waren een paar mindshifts nodig.
Of tips zou je ze ook kunnen noemen. En die deel ik met liefde met je.

Hier komen de 3 ALLERBESTE TIPS EVER om jouw droomleven te bereiken.

1 Neem nooit advies aan van iemand die niet daar is waar jij zou willen zijn.
Lees die nog maar een keertje, want deze is echt heel belangrijk.
Iedereen geeft je namelijk maar wat graag advies. Om je te helpen ongetwijfeld. Maar wat je je moet realiseren is dat een advies altijd ingekleurd is met het referentiekader, het onzichtbare plafond van de ander. En hoe weet je hoe succesvol iemand is? Door te kijken naar diens leven.
Waarom zou je financieel advies aannemen van iemand die zelf financieel niet succesvol is? Waarom zou je in relatietherapie gaan bij iemand die gescheiden is of een shitrelatie heeft? Of afslankadviezen aannemen van iemand die eeuwig jojo’t of een eetprobleem heeft?

Wil jij een succesvolle business? Omring je dan met andere succesvolle ondernemers en leer van hun adviezen en verdiep je in hun denktrant.
Wil je een succesvolle relatie? Ga naar iemand die al jaren gelukkig getrouwd is.

Ook al is je beste vriend(in) nog zo lief en meent ze het nog zo goed, als ze niet heeft wat jij wenst is het advies voor jou niets waard en kun je het dus meteen van je af laten glijden. Uiteraard na haar vriendelijk bedankt te hebben, want immers de bedoeling is goed, maar je hoeft er niets mee te doen.

Wanneer je dit eenmaal snapt scheelt het je enorm veel tijd, denkwerk en energie. Zo kun je veel beter inschatten welke adviezen je wel ter harte neemt en welke niet. Ik hoop echt dat het jou evenveel oplevert (en meer) als wat het mij heeft opgeleverd.

2 Volg je gevoel en niet je verstand.
Deze is echt zó mega belangrijk! Hoeveel kansen ik niet heb laten lopen omdat ik me door mijn verstand heb laten weerhouden. Of door het gezond verstand van mijn omgeving. “Zou je dat nou wel doen? Dat kan toch nooit wat worden. Daar heb je haar weer. Dat is toch veel te moeilijk, zwaar, duur, enz”.

Herkenbaar?
Achteraf had ik altijd spijt. Omdat ik iemand anders ineens wel mijn droom zag waarmaken. Wel met mijn idee succesvol was. Want dan zoekt het universum er gewoon iemand anders voor die het wel aandurft.
Totdat ik een principebesluit nam voor mezelf. Ik volg mijn gevoel, punt. Wat een ander er ook maar van vindt.

Dus zo kwam ik 10 jaar terug thuis en vertelde enthousiast aan mijn man mijn voornemen dat ik voor mezelf ging beginnen.
Hij riep ontsteld: “O nee, alsjeblieft niet weer!!”
Ik was namelijk al eens eerder voor mezelf begonnen en dat was treurig afgelopen. En mijn eerste reactie was om het dan maar niet te doen, maar…..ik deed het toch. En wat ben ik daar nu nog steeds blij om!
Ik volgde mijn gevoel en ben dat sindsdien altijd blijven doen. met succes.
Film maar eens terug voor jezelf de keren dat je naar je verstand hebt geluisterd en achteraf wist dat je gevoel wel degelijk klopte…

3 Overleg zakelijke beslissingen niet met je partner.
Bam! Zo die staat.
Wat zeg je nu, zul je denken? Ik overleg altijd alles met mijn man.
Begrijp me goed, ik heb de beste en liefste man op deze wereld, en we delen alles en overleggen ook alles. Maar niet als het op mijn bedrijf en belangrijke zakelijke beslissingen aankomt.
En ik zal je uitleggen waarom.

Mijn man is zelf (ook) zakenman, en moet voor zijn bedrijf miljoenenbeslissingen nemen. En dat doet hij erg goed. Hij heeft veel zakelijk inzicht en jarenlange ervaring.

Maar als ik mijn zakelijke dilemma’s aan hem voorleg treedt er een andere dynamiek in werking. Hij is dan niet meer zakenman, maar MIJN man. En het is dan niet meer bedrijfsgeld, maar ONS geld.
En als mijn man heeft die lieverd maar één belang voor ogen en dat is: mij beschermen en behoeden voor teleurstellingen (terwijl ik daar overigens kansen zie) en ons (gezin) beschermen voor financiële tegenslag.(terwijl ik daar enorme financiële successen voorzie). Dus zijn advies is op zijn zachtst gezegd nogal gekleurd. Uiteraard zegt hij dit niet hardop, maar de adviezen zijn wel vaak behoudend en voorzichtig van aard.
Maar ondernemen is soms risico’s nemen. Niet roekeloos zijn natuurlijk. Maar je zult soms moeten investeren zonder dat je vooraf weet of het kosten zullen blijken te zijn of een investering. Dat weet je pas achteraf.
Bovendien is het jouw bedrijf.

Jij bent de CEO in jouw bedrijf, niet de werknemer.
Dat zou je instelling en mindset moeten zijn. Dus jij dient de beslissingen te nemen en daar ook de verantwoording voor te dragen. Jouw succes hangt af van jouw beslissingen waar jouw energie achter zit en niet die van een ander. Mensen en kansen komen af op jouw energie, op wat jij uitstraalt. Als je dus wilt sparren over je onderneming en te nemen beslissingen, vind daar dan gelijkgestemde andere ondernemers voor. Neem bijvoorbeeld deel aan een mastermindgroep of zoek op  social media groepen met jouw vakgebied. Er zijn er vele.

Dit heeft er toe geleid dat ik destijds de beslissing heb genomen om een (toen voor mij te dure) hypnose opleiding te gaan volgen. Mijn verstand zei me dat het te duur was en dat ik het moest overleggen. Mijn gevoel schreeuwde: “Jaaaa dóen!” En dus deed ik het, ik nam het besluit en de verantwoording omdat ik wist dat dit mijn bedrijf succesvol zou maken en daar ben ik nog dankbaar voor.

Want werken met hypnose is het mooiste werk dat er is. Je zult het pas begrijpen als je het ervaart.

Niet het halve werk
In september starten er weer een aantal slimme professionals die niet kunnen wachten om met hypnose aan de slag te gaan. Zij namen een besluit, zij kozen niet voor het halve werk, maar gingen meteen voor de Hypnose Master Opleiding die op 14 september weer van start gaat.
Ik verheug me erop dat er over een klein jaar nog meer enthousiaste mensen de wereld mooier en gelukkiger kunnen maken door hypnose toe te passen. Zij kunnen dan al (met hun eigen onderneming)  anderen helpen met een breed scala aan vraagstukken..

Lijkt jou dat ook wat? Er zijn nog net een paar plaatsen vrij voor de Master.