Ik wil je graag waarschuwen. Pas op voor de Nono!
De Nono is een klein ongrijpbaar figuurtje dat altijd in jouw nabijheid is. Het is onzichtbaar, maar laat luidruchtig van zich horen op de meest ongelegen momenten tevoorschijn. Het voedt zich met jouw zelfvertrouwen, en jongleert met twijfels.

Misschien realiseer je het je niet, maar hij ligt altijd op de loer. Hij doet zich voor als je vriend, en pretendeert je te helpen. Maar in werkelijkheid saboteert hij al je mooie plannen voor een beter/mooier leven, vermorzelt hij ideeen om de wereld mooier te maken en haalt hij jouw dromen voor jouw toekomst onderuit.

Heb jij hem al gespot? Vast wel. Zodra je een idee, een wens hebt die echt alleen voor jou is, springt de Nono tevoorschijnt en begint keihard te roepen No! No! Niet doen! Je kunt het niet omdat…, het hoort niet omdat…, het zal nooit wat worden omdat… het zal je niet lukken omdat….

Hoeveel van jouw diepste verlangens heb jij over laten gaan om de Nono? Hoeveel mooie ideeën die je hart sneller deden kloppen zijn verloren gegaan omdat je toch van gedachten veranderd bent?

De Nono is niet alleen bij jou. Anderen hebben ook Nono’s. Dus als je eigen Nono je plannen niet verpest, dan doet de Nono van iemand anders het wel. En dat kan soms iemand zijn die je dierbaar is, of het beste met je voor heeft: partner, familie, vrienden.

Nono’s maken je onzeker, je zelfvertrouwen heeft er meer en meer onder te lijden. Ze zorgen voor stress en frustratie. Ze weerhouden je ervan om anderen jouw waarde te kunnen bieden, anderen impactvol te helpen en je leven ten volste te leven. Pas als je je Nono’s het hoofd biedt, ze negeert en je eigen Jaja’s volgt kun je ontwikkelen, bloeien, je gezicht naar de zon opheffen en stralen in de spotlights.

Zelf had ik een leven vol Nono’s, ikzelf had “mijn eigen” Nono, maar ook in mijn omgeving zaten er een fiks aantal. Al die jaren luisterde ik er braaf naar. Iedereen had een mening, een oordeel, en ik wilde zo graag er bij horen, aardig gevonden worden, het goed doen.
Werd ik er gelukkig van? Nee dus.

Tot ik leerde te luisteren naar mezelf, naar mijn eigen Jaja’s en de Nono’s te negeren. In het begin onwennig, aarzelend, maar meer en meer sterker en krachtiger. Het maakte dat ik koos voor een “vreemde opleiding en carrièremove” namelijk hypnose. Alle Nono’s verzamelden zich, vormden spreekkoren, maar ik zette door.
Ik nam risico’s zonder te weten wat de uitslag zou zijn, en het bleek dat mijn Jaja’s ook werkelijk hartgrondige Ja’s werden. Het leven bewoog  mee, beloonde mij en zo kreeg mijn droomleven meer en meer vorm.

Nu mag ik anderen inspireren en hypnose leren zodat ook zij hun dromen kunnen waarmaken. Met de Online Hypnose Academie hebben zij de mogelijkheid een beroep met zingeving te leren en te genieten van hun werk en de machtig mooie resultaten.

Hoe is dit voor jou? Leef jij een leven met Nono’s, of ben jij klaar voor jouw innerlijke Jaja? Sta je aan de vooravond van een beslissing, overweeg je om van beroep te veranderen of je baan nog meer inhoud te geven met hypnose? Kijk dan zeker even bij onze professionele en unieke Online Hypnose Master Opleiding die 2 x per jaar van start gaat. Deze begint 14 september weer en jij kunt daar bij zijn.