De vraag die verreweg het meest leeft is: Wat kan ik er nu eigenlijk zelf precies mee als ik hypnose zou gaan leren?
Hoe pas ik dat toe in mijn werk? Past het uberhaupt wel bij wat ik doe?

De meeste mensen kennen hypnose van wat ze op tv hebben gezien.De hypnotiseur roept “Slaap”en de ander valt in een soort van diepe slaap. Dat is niet hoe je het bij ons leert. De vorm van hypnose die je bij ons leert is een veel subtielere vorm die lijkt op een gewoon gesprek. Je leert namelijk als het ware een nieuwe taal, een hypnotische taal waarmee je de ander al pratende in hypnose brengt. Dat werkt heel zacht en heel plezierig voor jouw cliënt. Bovendien blijft de ander altijd de regie houden omdat er ook, afhankelijk van het onderwerp waar aan gewerkt wordt, ook een vraag en antwoord plaats kan vinden tijdens de hypnose.

Dat maakt dat hypnose voor heel veel beroepen gechikt is, niet alleen maar voor de zorg of coaching. Je kunt het je voorstellen alsof je een gereedschapskist naast je hebt staan .In die gereedschapskist zit alles wat  je al hebt op gedaan aan kennis en ervaring. De ene keer pak je dit er uit, en de andere keer dat. Maar het gereedschap dat je het allervaakst er uit haalt is hypnose, omdat het nét dat stukje gereedschap is dat overal bij past.

Het past:
In het zakenleven om mensen te helpen vertrouwen te krijgen in spreken in het openbaar bijvoorbeeld, in marketing om beter te verkopen, bij kinderen (in ziekenhuizen, scholen of coaching) om die al vroeg te helpen zelf allerlei angsten te overwinnen en zelfvertrouwen te vergroten, bij mensen die werken in sport, training of fysiotherapie, om mensen gemotiveerd te krijgen en te houden, het past als aanvulling bij mensen die lichaamsgericht werken, en ga zo maar door.

Ook in de media wordt het veelvuldig toegepast. Wanneer je de speech van Martin Luther King zou ontleden “I have a dream” dan zou je weten hoeveel hypnotische elementen er in zitten.
Dat is de reden waardor deze zo aansloeg.

Met andere woorden, beschouw hypnose als dat ene onmisbare stukje gereedschap dat iedere vakman in zijn gereedschapskist móet hebben om nog beter en sneller te kunnen werken, En omdat je het bij ons in een vorm leert die je gewoon in je dagelijkse gesprek kunt voegen, sluit het aan bij bijna alle beroepen.

Was dit een eyeopener voor jou? Welke nieuwe inzichten heeft dit jou opgeleverd?