In de reclame verwoorden ze het heel mooi: Wij zijn klaar met Corona, maar Corona is nog niet klaar met ons. Steeds meer opleidingsinstituten bieden (gedwongen door de Coronacrisis) online opleidingen en trainingen aan. Maar wat betekent dat voor jou als cursist of student? Krijg jij dan wel gelijkwaardige kwaliteit als in een fysieke opleiding? Heeft online wel kans van slagen? Want veel online cursussen blijven op de plank liggen.Ik ga proberen je een antwoord te geven op deze vragen.

In dit blog kom je te weten:
1 Waarom kurkjes essentieel zijn.
2 Hoe jij je thuisstudie tot een succes maakt – de 4 beste tips


1 Waarom zwemmen met kurkjes essentieel is
Even een sprongetje terug in de tijd.
Stel je voor, zwemles met de klas in de jaren zeventig. (yes I know, héél lang geleden) Want destijds had je gewoon klassikaal zwemles. Een klein meisje staat klappertandend op de rand van het zwembad te wachten tot ze aan de beurt is om het water in te gaan. Om haar middel heeft ze kurkjes. dat had je in die tijd. Google ze maar eens. je kon er net mee blijven drijven, maar dat was het dan ook wel zo’n beetje.
Zwemmen vindt ze vreselijk, ze is er ook niet goed in. Maar ze moet toch het water in. Al spartelend worstelt ze zich door de zwemles heen. dankzij de kurkjes blijft ze drijven, maar ze moet er wel constant voor werken om niet steeds water te happen. Maar zonder die kurkjes had ze het zeker niet gered. Daarnaast staat er op de kant gelukkig ook een badmeester of een badjuf die alles continu in de gaten houdt en aanwijzingen geeft welke bewegingen ze moet maken om goed te leren zwemmen. En om eventueel in te grijpen als ze hulp nodig heeft.

Het zal waarschijnlijk geen verrassing voor je zijn dat ikzelf het meisje in dit verhaal ben.
Wat heeft zwemles van toen nu te maken met online studeren vraag je je misschien af? Nou, heel veel eigenlijk.

*Blended learning
Je zou ons leerplatform kunnen vergelijken met dat zwembad. Je wilt graag leren zwemmen, maar je bent tegelijkertijd bang om het water in te gaan. Je denkt dat je het alleen moet doen, en dat het nooit gaat lukken. Maar de kurkjes om je armen, dat is het professionele leerplatform waarop alles voor je klaar staat. Alles is zo gebruiksvriendelijk mogelijk ingericht, zelfs de grootste digibeet kan bij ons online leren. En als het toch mis dreigt te gaan is er onze online “badjuf” die je helpt en ondersteunt om je weer verder te helpen. Want we laten je echt niet spartelen.
Bij ons ontvang je iedere week een nieuwe lesvideo (met bijbehorend lesmateriaal) die je in je eigen tempo en op je eigen tijdstip kunt volgen. Past het de ene dag niet? Dan kies je gewoon een andere dag. Maar onze ervaring is inmiddels wel dat de studenten op maandag al startklaar zitten te popelen om met de nieuwe les aan de gang te gaan.


We doen het samen
Niet alleen dat. Online leren hoeft niet eenzaam te zijn. Want tussen alle lessen door is er volop persoonlijk contact en houden we op de achtergrond een oogje in het zeil. We blijven in verbinding met je en zorgen ervoor dat jij weer even net dat zetje krijgt mocht je de moed laten zakken.

De keuze is reuze
Er komt steeds meer aanbod in hypnose online leren. Maar vraag jezelf dit af: Wil ik een (opname van) een zoomcursus? Wil ik op een vaste dag en tijd in een zoomgroep? Of wil ik een professionele leeromgeving waarin ik vrij ben om zelf te bepalen wanneer ik de les ga volgen omdat dat qua planning met mijn werk en privé beter past?


4 beste tips om van thuisstuderen een absoluut succes te maken

  1. Richt een studieplek in voor jezelf. Een plek waar je ongestoord kunt studeren. Waar je de lesvideo’s kunt volgen en de bijbehorende werkboeken en lesstof kunt verwerken. Voor iedere studie is het belangrijk dat jij je aandacht er volledig op kunt richten zonder afgeleid te worden.
  2. Maak gebruik van je studiegroep. De meeste opleidingen werken met een groep. Als je bij ons leert krijg je er meteen een online familie bij. Een besloten groep waar je met al je vragen terecht kunt. Gebruik die groep. We merken dat onze studenten hier heel veel waarde uit halen doordat ze interactie hebben met elkaar.
  3. Durf te vragen. Vaak voelen mensen schroom om vragen te stellen, zeker in een groep. Ervaring leert dat de medestudenten blij zijn met jouw vragen. Wanneer iemand hierin de eerste stap zet volgt de rest al snel zo is gebleken. Ze leren van elkaars vragen en motiveren elkaar.
  4. Oefenen, oefenen, oefenen. Dat geldt voor iedere opleiding, of dat nu bij ons is of niet. Onze lesstof is interessant en niet intensief, het is “maar” één lesvideo per week. Dus de studiebelasting valt ook reuze mee. Echter, je zult heel veel in de praktijk moeten brengen. Want enkel kennis is geen macht, toegepaste kennis is macht. En dat betekent dus oefenen. Dat is de enige manier.

*Definitie: een combinatie van online leren en contactonderwijs

Neem vooral een kijkje op de website Online Hypnose Opleidingen voor het aanbod aan blended learning opleidingen!