Je mindset trainen helpt jou om meer uit jezelf en uit je onderneming te halen. Ik heb het al eerder genoemd, álles begint met een gedachte. Alles wat je doet, alles wat je voelt, er gaat een gedachte aan vooraf die jouw volgende actie bepaalt. Daarom is het super belangrijk je mindset te trainen. Hoe?

Ik geef je een aantal tips en oefeningen.

Maar eerst…wat is mindset?
Mindset is datgene wat jij hebt aan overtuigingen en gedachten. Dat maakt weer dat je op een bepaalde manier denkt. Het ontstaat door de betekenis die je bent gaan geven aan alles wat je hebt gehoord en ervaren in je leven en van daaruit ben je dingen gaan geloven, over jezelf, over anderen, over de wereld.

Hoe je denkt over mindset is bepalend voor je kansen tot verandering
Wat denk jij? Is een mindset geboren of aangeleerd? Is iemand van nature zo, of is dit door omstandigheden ontstaan?
Het maakt nogal verschil wat je overtuiging is. Het bepaalt namelijk hoe jouw leven er uit komt te zien. Ben je ervan overtuigd dat het aangeboren is, dan sluit je daarmee de deur voor de mogelijkheid tot verandering. Het is dan namelijk je identiteit, zo ben je nu eenmaal….
Ben je ervan overtuigd dat het aangeleerd is, dan opent dat nieuwe mogelijkheden. Dan gaat het dus niet over identiteit maar over gedrag. En gedrag kun je veranderen!

Goed nieuws!
ls je jezelf een negatieve mindset eigen hebt gemaakt is dat goed nieuws. Al hoe krom dat ook klinkt. Want blijkbaar heb je jezelf dat heel goed aangeleerd. Alleen heb je het “de verkeerde kant op” gedaan. Het goede nieuws is dat als je het de ene kant op kunt, je dit ook heel goed de andere kant op kunt. Je kunt het dus weer goed aanleren.
Als jij je bedrijf wilt laten groeien heb je echt een positieve mindset nodig. een winnaarsmentaliteit. Want ondernemen is toch echt wel hard werken en doorzetten. Dan komt een positieve mindset goed van pas.

Groei mindset of Fixed mindset?
Een positieve mindset wordt ook wel een groei mindset genoemd. Het tegenovergestelde is een fixed mindset.
Mensen met een groei mindset hebben de overtuiging dat ze zelf invloed hebben op hoe hun leven er uit ziet. Dat spreekt in hun acties, maar ook in de mensen met wie ze zich omringen. Andere mensen hebben dus invloed op ons leven. Want je bent het gemiddelde van vijf mensen met wier je je omgeeft.

Wil je een gelukkig leven? Omring je dan niet met mensen die alleen maar lopen te klagen over hoe slecht het met hen en de wereld gaat.
Wil je een succesvolle onderneming, meer klanten, beter je bedrijf runnen? Omring je dan met ondernemers die succesvoller zijn dan jij! Vind je het moeilijk om voldoende geld te vragen voor je diensten? Omring je dan niet met mensen die likeminded zijn, maar die juist heel goed zijn in een goede prijs te vragen.

Zelfreflectie: Neem je omgeving onder de loep. Met wat voor soort mensen ga jij nu het meeste om?

Voorbeelden
Alles begint met een kleine stap. Iedereen die nu succesvol is is ooit begonnen met niets.

Hier zijn een paar voorbeelden van mensen met de juiste mindset:

  • Jeff Bezos – oprichter van Amazon
  • Elon Musk – Automerk Tesla
  • Mark Zuckerberg – oprichter van FaceBook
  • Oprah Winfrey
  • Tony Robbins
  • John Pemberton – bedenker van Coca Cola
  • David Guetta
  • Stelios Haji-Ioannou – oprichter van Easyjet
  • Beyoncé
  • Michael Jordan

Hoe verander je je mindset?
Is jou ook wel eens opgevallen dat er een verschil is tussen klagende en succesvolle mensen? Het lijkt wel of gelukkige mensen alleen maar gelukkiger worden en andersom ook. Je zou haast denken dat gelukkige mensen geluk hebben en klagende mensen pech.
Het verschil zit hem in hun mindset en hoe zij die gebruiken in situaties in hun leven. Het stellen van de juiste vragen geeft een totaal andere uitkomst omdat er andere acties uit voortkomen.

Even een paar voorbeeldjes

Klagende mensen Succesvolle mensen
Waarom heb ik dit nu weer? Hoe kan ik dit eens aanpakken?
Ik heb ook altijd pech Het zit me altijd mee
Dat wordt toch niks Ik zou niet weten waarom niet
Ik geef toch zeker geen geld uit aan mezelf? Waarin kan ik beter investeren dan in mezelf?
Je blijft toch wie je bent? Je kunt toch altijd veranderen?
Ik doe het toch nooit goed Van iedere fout leer ik wel weer wat
Heeft meningen en oordelen Heeft vragen, wil groeien


Merk je het verschil? Herken je het bij jezelf of misschien bij mensen in je omgeving?
Samen ga je sneller! Merk je nu dat je de behoefte krijgt om te gaan veranderen? Vind een bondgenoot. Inspireer elkaar, corrigeer elkaar en wissel je (positieve) ervaringen uit. Wedden dat je dan veel sneller gaat? Heb je geen bondgenoot in je naaste omgeving? Zoek dan een coach. Investeer in jezelf. Je zult het rendement er dan vast en zeker uit halen.
Hypnose is natuurlijk ook een goede manier om je mindset te veranderen. Want hypnose werkt van binnen naar buiten. Daarom worden ook steeds meer mensen hypnotherapeut. Het is een sector die sterk in opkomst is. Jaja, hypnose is sexy tegenwoordig.

Heeft dit je nieuwe inzichten gebracht? En kun je niet popelen om met je mindset aan de slag te gaan? Let me know!