Klein gevoelig meisje in een grote onveilige wereld. Hoe ze ook haar best deed, ze begreep die wereld niet. En de wereld begreep haar niet. Ze joegen haar weg, belaagden haar, bespotten haar, sloten haar buiten en beschadigden haar vertrouwen in andere mensen. En dat deed pijn, ongelooflijk pijn.
Het meisje hield zich groot en lachte alles weg. Maar van binnen groeiden de blauwe plekken op haar ziel en de diepe wonden in haar hart.

Het kostte haar jaren om aan zichzelf te werken.
Gevallen en weer opgestaan. Het maakte dat ze sterker uit de strijd kwam. En die nieuwe kracht gebruikt ze nu om anderen te helpen.

Misschien ben jij net als ik een “wounded healer”? De meeste zorg en hulpverleners zijn dat namelijk.
Het leven laat ons groeien. Tony Robbins stelt heel mooi: “If you don’t grow, life itself will let you grow”. Oftewel, als jij weigert je te ontwikkelen, dan gooit het leven wel iets op je pad zodat je geen keus hebt en wel moet. Mooi toch?

Alle worstelingen die ik heb gekend, alle pijn die ik heb gevoeld, alle moeilijkheiden die ik heb overwonnen, ze hebben ertoe geleid dat ik een innerlijke drang voelde om anderen te helpen. Herken jij dat ook misschien?
Heel lang hielp ik anderen belangeloos en vroeg er geen geld voor, want ik was de go to person waar anderen naar toe gingen met hun sores. Zo belandde ik in de zorg, en pas rond mijn 45ebegon ik voor mezelf.
Ik koos een doelgroep waarvan ik de pijn en de worsteling maar al te goed kende, omdat ik wist dat ik met mijn eigen ervaring hierin anderen nog beter kon helpen. En dat bleek ook zo te zijn.

Herken jij dat ook? Dat verlangen om het leven van iemand anders een beetje beter te maken?
Waar zou jij anderen mee willen helpen? Als jij net als ik ook een wounded healer bent is het vast en zeker iets waar je zelf ook mee geworsteld hebt. Zeg het maar als ik het mis heb.

Deze week vroeg ik in de groepscoachcalls aan mijn studenten: “Wat was jouw reden om deze opleiding te gaan volgen?”
Dit waren de antwoorden die ik kreeg;

  • “Stoppen met roken. Ik heb zelf ook gerookt en weet hoe moeilijk het is om er mee te stoppen. Waar ik werk zie ik zoveel mensen die worstelen met rookverslaving. Dus dat wil ik gaan doen.
  • “Ik wil mensen helpen met afvallen. Ik heb zelf jaren geworsteld met mijn gewicht. Ik heb zelf een hypnose maagverkleining gehad jaren geleden en dat heeft mij heel goed geholpen. Dus nu wil ik daar ook anderen mee gaan helpen.”
  • ”Ik had hele goeie ervaringen al met hypnose zelf, ik ben zelf ooit bij een hypotherapeut geweest voor iets uit mijn verleden waar ik mee worstelde en daar heb ik heel veel aan gehad. Dat was voor mij de reden om anderen ook daarmee te willen helpen. Ik zou heel graag mensen willen helpen met pijn bijvoorbeeld. Ook omdat ik dat zelf zo herken.”

Hoe mooi dat ook deze “wounded healers” hun eigen ervaring gebruiken om anderen vooruit te helpen.
Als je diep in je hart kijkt, wat is het dan waar jij anderen graag mee zou willen helpen? Is dat iets waar je zelf ook ervaring mee hebt opgedaan?
Wat nou als je daar nu al mee zou kunnen beginnen? Volgende week gaat onze speciale opleiding van start. Jij kunt daar nog bij. Kijk hier voor alle info.

Als jij graag mensen helpt dan wil je ook dit zeker niet missen!
Post-Covid patiënten is een snel groeiende groep die jouw hulp dringend nodig heeft.
Het heeft ertoe geleid dat we in juni een speciale aangepaste eenmalige opleiding starten helemaal gericht op mensen helpen sneller te herstellen van Covid. Na deze opleiding ben jij Gespecialiseerd Covid Herstel Coach of Gespecialiseerd Covid Herstel Hypnotherapeut.

Beide starten op 14 juni.

Wil jij anderen op een verantwoorde manier hulp bieden in hun herstel na Covid?
Je ontvangt daarmee bovendien het speciale certificaat:
Gespecialiseerd Covid Nazorg Coach/Hypnotherapeut
Jij kunt hen helpen hun leven sneller weer op de rit te krijgen.

Dus meld je meteen aan 🙂