Ik weet het nog goed, de eerste keer dat ik “zonder zijwieltjes” een hypnotherapiesessie had met mijn cliënt. Het ging goed dacht ik, tot ze in hypnose in mijn stoel zat. Een blinde paniek overviel me. Het zweet brak me uit, mijn hart ging als een razende tekeer. Ik blokkeerde volledig!

Ik had een heuse paniekaanval.

Ik weet niet hoe lang het heeft geduurd, misschien minuten, misschien veel langer, geen idee. Maar uiteindelijk heb ik ergens weer mezelf herpakt en de sessie afgemaakt. En daarna zijn nog vele succesvolle sessies gevolgd.
Ook in de oefenmomenten met de studenten en op de livedagen zie ik het soms gebeuren dat een student helemaal blokkeert en in paniek raakt.

Wat doe je als je een paniekaanval krijgt en je cliënt zit in je stoel in hypnose?

In mijn podcast vertel ik je hoe het werkt en wat je kunt doen. Luister maar:

Volg de OHO Podcasts via Spotify. Je kunt je hier abonneren en ons volgen.