Gefocust staat ze aan de start van de serie 1.500 meter op de Olympische Spelen 2021. Als het startschot klinkt is er eerst nog niets aan de hand. Ze loopt in de achterhoede en begint pas bij de laatste ronde aan een inhaalslag.

Maar dan gaat de atlete vóór haar onderuit. Ze kan haar niet ontwijken en valt. Iedereen kijkt in afgrijzen toe. Voor de meeste atleten zou dit einde verhaal zijn. Maar niet voor Sifan Hassan. Ze krabbelt weer op en gaat door! Maar dat niet alleen, ze haalt stuk voor stuk de andere atleten voor haar in en finisht uiteindelijk als eerste. Ze gaat ervandoor met goud!

Een ongelooflijk verhaal. Net zo ongelooflijk als Sifan als persoon zelf is. Als 15jarig meisje gevlucht vanuit Ethiopië. Over die periode praat ze liever niet. Zelf zegt ze dat ze mentaal sterk is geworden door de dingen die ze heeft meegemaakt.

Ook later heeft ze het niet gemakkelijk gehad. Tegenslag is haar brandstof gebleken. Ze haalt er motivatie uit. Het heeft haar dusdanig gesterkt dat ze in staat is haar pijn in haar lichaam en haar trauma’s te onderdrukken.

Noem het hoe je wilt, maar voor mij is het een bewijs van ultieme zelfhypnose.

Deze vrouw heeft zo’n sterke mind dat deze haar lichaam totaal overruled. Een gouden mindset. Je brein is zo ongelooflijk sterk. Bedenk daarbij dat alles aangestuurd wordt vanuit je hersenen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Maar een gouden mindset is niet alleen voor atleten weggelegd. Hypnose kan je helpen om bij je eigen gouden mindset te komen. Het kan ervoor zorgen dat je van pijn, angst of trauma’s afkomt. Maar ook dat je doelen behaalt die je zo graag wilt. Dat je dromen realiseert waarvan je dacht dat die niet (meer) mogelijk waren.