Wist je dat Ieder jaar ongeveer een derde van alle rokers in Nederland van hun nicotineverslaving probeert af te komen? Het wonderlijke is dat het aantal rokers in ons land is gedaald, maar dat 1 op de 5  rokers juist meer zijn gaan roken door stress en verveling tijdens de pandemie.

Als je ons land vergelijkt met andere landen doen we het qua aanpak nog niet zo gek. De verschillen zijn soms erg groot. Om een paar voorbeelden te noemen:

  • In Duitsland vind je op straat gewoon nog sigarettenautomaten en zijn sigarettenreclames gewoon toegestaan. Roken hoort daar nog bij het straatbeeld
  • In China overlijdt een derde aan longkanker ten gevolge van roken. Roken is daar op de televisie verboden.
  • Bijna 1 op de drie van de russen rookt. Rusland heeft wel een streng anti rookbeleid maar de handhavers roken vaak zelf en treden niet op.
  • Indonesie kent veel kettingrokers en kampt met veel rokende kinderen, tot zelfs kleuters aan toe.
  • In Australie betaal je een fortuin voor een pakje sigaretten. Zij zijn met 20 euro voor een pakje het duurste land per wereld.

In Nederland hebben we inmiddels een ontelbaar aantal methoden om van het roken af te komen. Sommige gesubsidieerd en sommige niet. Het is lastig om door het bos de bomen te zien.

Veel mensen zien hier een kans om goed geld te verdienen in het anderen “helpen” met stoppen met roken. De stopcowboysschieten als paddestoelen uit de grond. Trainingen, cursussen, pillen, pleisters, poeders, medicijnen, placebo’s, nicotinevervangende middelen enz. De meeste van deze methodes hebben geen of wisselend succes.

Inmiddels is al lang aangetoond dat stoppen met hypnose snel, moeiteloos en zelfs plezierig is. Geen bijwerkingen, geen humeurigheid, rusteloosheid, vreetbuien en meer van dat soort ongein. Het is aleen zo jammer dat we liever naar de geijkte methoden grijpen zelfs al weet iedereen dat die niet werken. Maar ja, het wordt vergoed he, dus dan kost het niets. Maar waar mensen aan voorbij gaan is wat het hen daadwerkelijk kost.

Het kost hun namelijk hun gezondheid. En het kost hun hun vrijheid van je niet overal kunnen bewegen omdat je een plek moet vinden om te roken. Het kost hun dierbaren hun geliefden die ze door ziekte misschien te vroeg moeten missen.

Het kost hun pleziertjes omdat ze met hun gerochel en slechte conditie veel dingen niet mee kunnen doen. Het kost hun gezellige momenten omdat ze in de regen en de kou weg van de anderen sneu aan zo’n stokje staan te zuigen. Het kost hun een frisse adem en frisse lichaamsgeur omdat hun huid, adem en kleding stinkt naar rook. Het kost hun mooie reizen en spullen, of soms zelfs eten omdat ze dat geld liever uitgeven aan een pakje peuken.

Dus wat kost het roken hen dan? Wat mij betreft is roken onbetaalbaar.

Dus ik roep je op om deze stumpers écht te gaan helpen met stoppen met roken. Snel en blijvend. Met hypnose. Want met de methode die je bij ons leert werkt dat namelijk.