Wat was jouw eerste kennismaking met hypnose?

De meeste mensen kennen hypnose van tv, media, shows en internet. Hierin wordt vooral het magische aspect uitvergroot en komt er een waas van geheimzinnigheid om hypnose te hangen.
Dat maakt dat hypnose heel vaak niet of helemaal verkeerd begrepen wordt. Hypnose is oprecht een van de meest fascinerende, en tegelijkertijd minst begrepen vormen van therapie. In dit artikel krijg je drie verrassende feiten over hypnose die je zullen verbazen.

1 De gehypnotiseerde persoon blijft volledig wakker tijdens hypnose
Hoewel algemeen aangenomen wordt dat de persoon in een diepe slaap gaat is het tegenovergestelde het geval. Hypnose is een natuurlijke staat van zijn. Het is geen staat van slaap. Wetenschappers hebben keer op keer aangetoond dat patiënten gedurende de hypnose klaarwakker blijven en zelfs volledige controle hebben en houden over hun acties.

2 De meeste mensen zijn minstens twee keer op een dag in hypnose
Geloof het of niet, je gaat per dag gemiddeld twee keer in hypnose. Er zijn talloze voorbeelden van te noemen in het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld: je rijdt in je auto en opeens merk je “Huh, ben ik hier al?” Je hebt helemaal niet geregistreerd wat je al hebt gereden. Een ander voorbeeld is dat je zo volledig opgaat in je film, boek, game of andere bezigheid dat je volledig het besef van tijd bent kwijtgeraakt. Ongemerkt is de tijd voorbij gevlogen. Ook het feit dat er bijvoorbeeld mensen binnen zijn gekomen heb je wel gemerkt maar niet op gelet. Je was volledig gefocust.

3 Hypnose is een geaccepteerde vorm van medische behandeling/therapie.
Er zijn veel mensen die sceptisch zijn over hypnose, maar feit is dat hypnose, of beter hypnotherapie al sinds 1950 een geaccepteerde vorm van therapie is. Ieder jaar maken steeds meer mensen een afspraak bij een hypnotherapeut om op een gezonde manier allerlei vraagstukken aan te pakken. Het onderbewuste wordt hierbij ingezet om resultaat te bereiken, omdat dit sneller en blijvender effect heeft dan menig andere vorm van therapie.

Hypnose is steeds minder taboe en steeds meer sexy
Gelukkig zien steeds meer mensen de voordelen van hypnose. Het raakt gelukkig meer uit de taboesfeer en is in bepaalde regio’s zelfs helemaal hip and happening! Steeds meer mensen willen nu ook zelf hypnose gaan leren.

Zou jou dat ook mooi lijken? Anderen helpen met hypnose?
Er is net weer een groep van start gegaan, maar jij kunt er nog bij aansluiten. Dat is het mooie van flexibel studeren. Je kunt zelfs de eerste les al helemaal vrijblijvend uitproberen om te kijken of het wat voor je is. Je kunt deze HIER aanvragen.

Waarmee zou jij anderen willen helpen?