Als je mensen helpt met afvallen is dit de drukste tijd van het jaar. Want iedereen wil graag voor de kerst in dat befaamde zwarte jurkje. Herken je het misschien ook van jezelf?
Toen ik begon met mijn praktijk voor hypnotherapie was afslanken mijn expertise. Vrouwen en mannen in allerlei soorten en maten kwamen naar me toe met maar één wens. Afvallen. Liefst snel en voor de kerst of de zomervakantie klaar. Alsof je een bestelling plaatst in een webwinkel. Klik met je muis en je bestelling wordt aan je deur geleverd. Helaas werkt het zo niet, ook al wil de afslankindustrie je doen geloven van wel.

Een kennismakingsgesprek bij mij had dan ook vaak meer weg van een wake up call.
“Nee, ik kan je niet garanderen dat je zoveel kilo afvalt in zoveel tijd. Nee, ik kan je niet garanderen dat je je streefgewicht bereikt voor de kerst of zomervakantie. Nee, ik kan je niet beloven dat je überhaupt je streefgewicht zult bereiken. Er zijn namelijk allemaal persoonlijke aspecten die een rol spelen, zoals genen, ziektehistorie, hormonen, stress, trauma’s en onverwerkte zaken.”

Dus een waardeloze afslankvoorspelling wat dat betreft. Geen hond die dan je klant wordt zou je denken, toch?
Toch wel! Bijna iedereen wordt na een dergelijk gesprek klant bij mij. Waarom? Omdat ik ongezouten eerlijk ben. Omdat ik tijdens zo’n intake geen loze beloftes doe maar een reële verwachting creëer. De echte vraag van mijn cliënt gaat namelijk negen van de tien keer niet over kilo’s. Het gaat over onzeker zijn over hun lichaam, hun leven en geluk. Het gaat over weer vrij willen zijn om zich overal te durven begeven zonder zich bekeken en veroordeeld te voelen. Over zich weer vrij in bed voelen met hun partner en intiem te durven zijn. Over deelnemen aan een sociaal leven waar ze zich nu vaak buitenstaander voelen.

Dus ik beloof deze cliënten geen maatje 38 en een killerbody. Wat ik hen wel kan beloven is dat ze al heel snel lekkerder in hun vel zullen zitten. Dat hun zelfvertrouwen zal groeien. En dat ze wel degelijk af gaan vallen, alleen in het tempo en hoeveelheid die passend zijn bij hen en hun persoonlijke omstandigheden.

Het vooruitzicht zich weer gelukkiger en zelfverzekerder te gaan voelen levert soms letterlijk een zucht van verlichting op en maakt dat ze kiezen voor dit programma. Zelfs als ze weten dat hypnose geen toverstafje is en ze zelf flink aan de bak zullen moeten, kiezen ze toch voor dit langlopende en niet goedkope programma. Omdat ze weten dat mijn programma een oplossing is voor de lange termijn, een resultaat voor het leven en niet voor even.

Wat dat programma precies inhoudt? Dat leer je in onze Hypnose basis Opleiding. Daar zit dit programma als een masterclass bij inbegrepen.

Mensen helpen met overgewicht geeft zo veel voldoening. Ik heb het jaren met ontzettend veel plezier gedaan want het blijft boeiend. Lijkt jou dat ook mooi om te doen? Ook jij kunt dit namelijk leren! En sneller da n je denkt.

Vorige week zijn de opleidingen weer begonnen maar je kunt er nog bij aanhaken. De volgende groepen starten in januari. Dan kun jij voor de kerst nog vrouwen in dat zwarte jurkje helpen. In welk jaar dan ook maar 😉