Een jongeman was op vakantie aan de kust in toen hij tussen de rotsen een groezelig geel badeendje vond met een nummer op de rug.

In eerste instantie was hij verbaasd om het rubbereendje daar te vinden, tot hij zich realiseerde dat het van een badeendjesrace afkomstig moest zijn (een festival waar duizenden badeendjes worden losgelaten in een rivier voor het goede doel). Echter er waren helemaal niet van dit soort badeendjes races in Rusland.
Nieuwsgierig geworden besloot hij uit te zoeken waar het rubbereendje vandaan kwam. En zo stuurde hij honderden e-mails en Facebook-berichten naar duckraces over de hele wereld.
Hij zette zelfs een Facebook-pagina op om de herkomst van het eendje te achterhalen.
Drie jaren verstreken en er gebeurde niets. Totdat een vrouw in Amerika het oude Facebookbericht onder ogen kreeg en riep: “Hee, dat is ons eendje!”

Ze herkende het onmiddellijk omdat ze namelijk een heel specifieke manier had om nummers te schrijven.
Nadat het eendje in het water was geplonsd, dreef hij hoogstwaarschijnlijk tegen de klok in naar de zee om via IJsland en Schotland langs de Noorse kust via de Arctische kusten in Rusland te belanden. Het is een wonder dat het kleine eendje deze gevaarlijke reis van 3 lange jaren over de oceaan en onder woeste weersomstandigheden heeft overleefd en daarmee een reis heeft gemaakt van meer dan 10.000 kilometer. Het is niet voor te stellen wat dit eendje allemaal moet hebben gezien en doorstaan onderweg.

Dit badeendjes verhaal bevat een inspirerende boodschap.
Dit eendje bevond zich namelijk tussen duizenden identieke gele badeendjes in het water om allemaal dezelfde kant op te gaan. Geen enkel badeendje sprong er uit, want ze waren allemaal hetzelfde, allemaal gele rubberen eendjes.
Maar dit eendje besloot om een andere koers te varen. Het wilde niet meehobbelen met de grote massa, maar maakte een eigen keuze. En daardoor beleefde het een waanzinnig avontuur en een onvergetelijke en leerzame reis.

Je zou dit ook kunnen vergelijken met het kiezen van je pad en je keuze voor een opleiding. Kies je voor de grootste hypnoseopleider waar je veilig tussen honderden anderen bent maar niet opvalt tussen allemaal gele identieke eendjes? Kijkend naar een beeldscherm met 150 kleine poppetjes in een call? Waar je uiteindelijk een papiertje haalt wat 50.000 anderen ook al aan de muur hebben hangen? Of maak je een mooie persoonlijke reis waar je nog mensen ziet. zowel fysiek als in je beeldscherm, Waar er veel persoonlijk contact is en waar je certificaat er uit springt? Wil je een opleider die vóór je staat jou toe te spreken, of eentje die naast je staat en mét je spreekt? Oftewel, wil je een geel badeendje zijn of toch liever een zwaan?

Jij mag kiezen.

Wist je trouwens dat we ook een hele fijne Facebook community hebben waar jij ook bij kunt horen? De Hypnose Werkt Club. Als je (aankomend) coach of zorgprofessional bent en ook nog eens hypnose op je lijstje hebt staan zou ik me hiervoor zeker aanmelden. Just saying.