“Ik ben best wel gepest vroeger, maar daar heb ik geen last meer van.” Sprak ze met een klein stemmetje, waarna ze vervolgens brak.
Beschaamd en ook een beetje geïrriteerd veegde ze haar tranen weg. “Sorry, ik dacht echt dat ik hier klaar mee was.” stamelde ze.
Pijn, ook oude pijn kan heel lang blijven hangen. In het geval van deze cliënt had de pijn zijn weg gezocht via haar lichaam. Het vertelde haar dat ze niet slank mocht worden, maar dat ze haar “buffer” nodig had om zich te beschermen. Om zich “groot” te maken tegen de pesters destijds op school, en later om zich te wapenen tegen degenen die haar kwetsten en pijn deden.

Hoewel ze op bewust niveau vreselijk haar best deed om slanker te worden had haar onderbewuste een andere keuze gemaakt. Slank zijn is niet veilig, groot en massief zijn wel. Je kunt je voorstellen dat alle afslankpogingen, hoe gemotiveerd ook, niet tot een blijvend resultaat leidden.

Nu deze blokkade op haar afslankproces opgehelderd werd konden we in hypnose deze opheffen. Heel eenvoudig met het Reality Transformation System. Jarenlange pijn van gepest en gekwetst zijn werd in een klap afgeworpen, zonder dat ze dit nog een keer door hoefde te maken of erover hoefde te praten. Het resultaat voelde ze direct omdat ze zich meteen een heel stuk lichter en opgeruimder voelde. Na de hypnose opende ze haar ogen en sprak vol verwondering: “Wat bijzonder! Ik voel me meteen al zo’n stuk beter nu”
Ik liet haar weer terug “voelen” naar die pijn van toen, maar ze kon de pijn niet meer terughalen. Prachtig toch? Dit is hoe mooi en snel hypnose werkt.

In je werk als hypnotherapeut zijn dit de mooiste momenten.
De verwondering in de ogen van je cliënt die niet kan geloven dat het zo snel resultaat geeft, met daarbij je eigen gevoel dat je echt iets hebt kunnen betekenen voor de ander.
En hoe fijn dat het zowel voor die ander als voor jezelf moeiteloos aanvoelt.

Wil jij leren werken met het Reality Transformation System (RTS)? Kijk op de website voor meer informatie. Binnenkort starten onze opleidingen weer.