Wist je dat er in Nederland van de 17 miljoen mensen ongeveer 3 miljoen mensen last heeft van matige tot zware chronische pijn?
Stel je dat eens voor. Dat is me nogal een getal vind je niet?

En achter die drie miljoen zitten evenzoveel hartverscheurende verhalen. Verhalen waarvan je diep van binnen denkt: Hoe kan één persoon toch zoveel voor de kiezen krijgen? Hoe bestaat het dat ze hier nog zit en anderen er bijna niets van merken? Want daar zijn veel mensen ook een meester in. Het verborgen houden voor de buitenwereld.

Pijn is een bijzonder fenomeen.
In eerste instantie lijkt het ondraaglijk, maar je kunt er schijnbaar aan wennen.
Zo hielp ik iemand die worstelde met vreselijke migraineaanvallen. Ze had die bijna om de week in een heel heftige vorm.
Samen gingen we er mee aan de slag met behulp van hypnose. Van tevoren had ik haar gevraagd op welke schaal ze haar pijn ervaarde. Ze gaf aan geen hoofdpijn te hebben op dat moment. Echter later bleek dat “geen hoofdpijn hebben” voor haar begrip heel anders was dan voor iemand anders. Voor iemand anders (op een schaal van 1 tot 10) bleek haar level nul een level 5 te zijn. Ze was zo gewend aan iedere dag hoofdpijn te hebben dat een 5 voor haar het basislevel was geworden.
Ieder ander zou al met de dekens over het hoofd in een donkere kamer hebben gelegen, maar zij ging gewoon door en niemand die iets merkte. Het laat maar weer zien hoeveel draagkracht mensen kunnen hebben.

Des te beter smaakte het resultaat toen zij na slechts 3 sessies helemaal van haar migraine af was. En in dit geval ook echt op level nul, dus geen vijf, maar nul.

Heel eerlijk? Zelf kon ik er ook haast niet bij dat het resultaat bij deze extreme migraine zo goed uitpakte. En stiekem dacht ik zelf dat het wel toeval zou zijn. Tot ik de volgende hoofdpijn cliënt kreeg. Een heel ander geval, totaal andere klachten. Maar ook deze werd in twee sessies verlost van helse hoofdpijn. Het Reality Transformation System (RTS) dat ik door middel van jarenlange ervaring heb ontwikkeld blijkt nog beter, fijner en sneller te werken dan ik van te voren had gehoopt. Met name omdat het voor de cliënt zo juist niet heftig maar mild werkt.

En zo begon ik pijn steeds leuker te vinden.
Inmiddels heb ik al vele varianten van pijn mogen verhelpen. Rugpijn, schouders, gewrichtspijn, spierpijn als gevolg van Tourette, en nog heel veel meer. Hetgeen wat de meeste voldoening geeft zijn de blije verhalen achteraf. Het gevoel echt impact te kunnen hebben op iemands leven en dit 180 graden te zien omdraaien.

En inmiddels leren de leerlingen van de Impact Hypnose academie dit (naast vele andere vaardigheden) nu ook.
Ze leren onder andere via het RTS model hoe ze anderen afhelpen van (chronische) pijn. Want hypnose werkt zo mooi en snel, hoe meer mensen dit leren, hoe sneller we dat getal van 3 miljoen pijn lijdende mensen kunnen laten dalen.

Als jij echt mensen met impact wilt helpen dan zou je hypnoseprofessional moeten worden, zodat je veel voldoening uit je werk en je leven haalt.